Millboard-erkend-installateur

Voordelen

Subsidies

Heel wat gemeenten geven een subsidie voor de installatie van een regenwaterput. Het bedrag en de voorwaarden verschillen van gemeente tot gemeente. Wanneer deze gemeenten ook nog de samenwerkingsovereenkomst getekend hebben dan doet het Vlaams Gewest er vaak nog een subsidie bovenop.
De aanvraag en de uitbetaling van deze gewestelijke subsidie verloopt in regel ook via de gemeente.
Het Vlaams Gewest heeft een subsidie die maximaal € 375 bedraagt en nooit meer kan zijn dan de subsidie van de gemeente. Om te weten of je in aanmerking komt kan je best contact opnemen met de milieudienst of met de technische dienst van je gemeente.
Regenwater gebruiken betekent natuurlijk ook een besparing op de factuur van je drinkwater.

Economisch en ecologisch voordelig

Regen is gratis, in tegenstelling tot leidingwater. In de nabije toekomst zullen de kostprijs van het leidingwater en de hieraan gekoppelde milieubelasting blijven stijgen.
Maar naast financieel interessant is een regenwaterzuivering ook goed voor het milieu. Doordat we zoveel leidingwater (dat begint als grondwater) gebruiken is het grondwaterpeil in Vlaanderen enorm gedaald, waardoor onder meer de fauna en flora in en rond de waterlopen kan aangetast worden.

Je helpt bovendien het risico op overstromingen te verminderen. Door de toename van de verharde oppervlakte, vooral in Vlaanderen, is het voldoende snel afvoeren van regenwater door het rioleringsnet vaak niet meer mogelijk. Door de opvang van regenwater komt er minder regenwater rechtstreeks in riolen, grachten en beken terecht. De kans op overstromingen wordt hierdoor kleiner.

project_regenwater_3_m

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/ecoplant/domains/seghersecoplant.be/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545