Millboard-erkend-installateur

Regenwaterzuivering

Het waterverbruik in België ligt behoorlijk hoog: gemiddeld hebben we 120 liter water per dag nodig per persoon. Voor een gezin van 5 personen geeft dit meer dan 200 kubieke meter per jaar. Minder dan 10 % van dat water gebruiken we voor consumptie en voedselbereiding. Mits een goede voorzuivering en voldoende opslag kunnen we regenwater gebruiken voor al de rest: was, afwas, bad, douche, toilet, schoonmaak, tuin,…

Dit water is gratis, maar dat is niet de enige besparing: regenwater is bijvoorbeeld ook zachter en dus beter voor het sanitair en de wasmachine. Er is geen product meer nodig om te ontkalken en het verbruik van zepen en waspoeders is kleiner.
Kortom, het gebruik van gezuiverd regenwater is goed voor het milieu.

Regenwaterzuivering is ook nuttig voor bedrijven, industrie, landbouw en handel.

Bedrijven zijn veruit de grootste verbruikers van water, met een totaal van meer dan 500 miljard liter per jaar (62% van het totale watergebruik in België). Ze zijn de grootste verbruikers van oppervlaktewater en van grondwater, maar slechts 20% van al het regenwater dat wordt gecollecteerd komt bij bedrijven terecht. Ondernemen op een duurzame manier wordt steeds belangrijker en een verhoogd gebruik van regenwater kan hier zeker bij helpen.

De redenen om te kiezen voor een ecologische zuivering van regenwater met planten:

 

Voor heel wat toepassingen volstaat het niet om het regenwater enkel op te slaan. Een afdoende voorzuivering en eventueel nafiltering kan nodig zijn om het regenwater te ontdoen van:

 

De vervuiling van het regenwater vindt zijn oorsprong in zowel de luchtverontreiniging als in de verontreiniging die vanop daken of uit dakgoten en regenpijpen mee spoelt.

algemeen_regenwater_1_m

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/ecoplant/domains/seghersecoplant.be/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545